Till huvudnavigation Till sidonavigation Till krisinformation Till innehållet Till mina sidor
Mina sidor

Uppdaterad info om vad som händer på Drevkarlsstigen 2

Brand på Drevkarlsstigen 2

Det har brunnit i ett elkablage i källaren på ett flerfamiljshus på Drevkarlsstigen 2 i Edsberg.

Uppdaterad information 20 mars:

Fungerande internet igen i området

Torsdagen den 19 mars, slutfördes arbetet med att ge alla boende i huset möjlighet att använda Internet igen.

Svenska Telegrafen som utfört detta arbete, har kontrollmätt alla lägenheter i huset förutom två stycken, vilka de inte fått tillträde till. Förhoppningen är nu att allt ska fungera och vi tackar dig för ditt tålamod under tiden reparations­arbetena pågått.

Om du upplever några problem med uppkopplingen ber vi ber dig att först kontrollera din utrustning och kontakta din operatör. Om felet fortfarande kvarstår kan du kontakta Svenska Telegrafen på telefon 08-624 05 00.

Strömavbrott på grund av reparationsarbeten

Reparationer efter tidigare brand i fastigheten kommer att ske av vår entre­prenör, Barkarby El, som kommer att koppla om elmatningarna till lägenhet­erna, hissarna och till fläktrummen.

Strömmen kommer att sporadiskt stängas av under cirka en timme varje gång. Arbetet sker under vecka 10 (2-6 mars) mellan kl. 08.30 och 16.00.

Stängd källarvåning från den 25 februari

För att öka tryggheten för alla boende kommer vi under en period att stänga alla dörrar, källartrappor och hissar till källarvåningen i fastigheten mellan klockan 22.00 och 06.00. Vår förhoppning är att skadegörelsen och den otrygghet som boende upplever med störningar som obehöriga i trapphus m.m. ska upphöra.

Driftstörning av nätuppkoppling 

Nya bredbandskablar kommer att dras in i varje lägenhet på Drevkarlsstigen 2. Detta arbete kommer att starta måndagen den 24 februari och beräknas pågå under cirka fyra veckor. Vår entreprenör, Svenska Telegrafen, behöver få tillträde till alla lägenheter i huset. Det har beslutats att en kompensation ges på nästa hyra, med ett engångsbelopp på 400 kr, eftersom bredbandet inte har fungerat.

Utredning av brandorsak

Polisen utreder just nu vad som orsakade branden och om den var anlagd. Vi vet ännu inte mer om detta. 

Rapportera störningar eller skadegörelse!

Om du blir störd eller känner otrygghet om obehöriga personer befinner sig i trapphuset på kvällar och helger, ring då till vår störningsjour på telefon 08-657 64 40. Skulle du misstänka att något brott begås har Polisen en sida dit du kan vända dig Tipsa Polisen

Kontakta ditt försäkringsbolag

Vi uppmanar alla som har blivit drabbade att kontakta sitt försäkringsbolag. Framförallt om ni har förråd i källaren där det har förekommit mycket rök.

Informationen på denna sida kommer att uppdateras löpande.