Till huvudnavigation Till sidonavigation Till innehållet Till mina sidor

Dina nycklar är något av det viktigaste du har. Var rädd om dem!

När du flyttar in som hyresgäst hos Sollentunahem kommer du att få fyra nycklar till din lägenhet. Var rädd om dessa nycklar. De är något av det viktigaste du har.

Nyckelkvittering - alltid via Kundtjänst

Nycklar ska alltid kvitteras ut via receptionen på Kundtjänst. Tänk på att detta gäller även vid lägenhetsbyte mellan två hyresgäster. 

I de flesta av våra bostadsområden har vi elektroniska nycklar (så kallade Aptus-brickor) till portar, tvättstugor, soprum, m.m. Om man tappar bort en sådan bricka kostar det för närvarande 150 kronor att få en ny.

Du kan få en personlig kod till porten som gäller från kl. 09.00 - 21.00 om du kontaktar Kundtjänst

Om du behöver fler nycklar kan du kontakta Great Security som är vår kontrakterade låssmed.Tänk på att ta med legitimation och helst även ditt hyreskontrakt eller en hyresavi där ditt lägenhetsnummer framgår.

Great Security finns på Kanalvägen 5 A i Upplands Väsby. Telefonnummer 08-588 969 66.

Vad gäller när du flyttar?

Alla lägenhetsnycklar ingår i ett nyckelsystem. Detta innebär att vid en flytt måste du lämna tillbaka dina fyra originalnycklar, annars får du betala för ett cylinderbyte.

Om du eller en låssmed sätter in en ny låscylinder kommer vi att byta ut den om/när du flyttar från lägenheten. Då får du betala för ett cylinderbyte.