Till huvudnavigation Till sidonavigation Till krisinformation Till innehållet Till mina sidor

Esset 3-5

Ribbings väg, mitt emot Rösjöskolan i Edsberg.

Nya moderna lägenheter i Kvarteret Esset 

I kvarteret Esset på Ribbings väg bygger vi fyra nya moderna hus. Nästa inflyttningsdatum är 12 - 23 april 2023. Lägenhetsannonserna visas torsdag - måndag, när det finns lediga lägenheter att anmäla intresse för. Vi kommer att erbjuda en viss del av de nya lägenheterna till befintliga hyresgäster, det vill säga som redan hyr en lägenhet av Sollentunahem men som vill byta till en annan lägenhet. Nyinflyttade i Esset får chansen att medverka i en kundnöjdhetsundersökning: här kan du läsa mer om undersökningen i Hus A-C och vad resultatet blev

Titta in i en av lägenheterna:


Adress, antal lägenheter och storlek

Hus A, Ribbings väg 55A: 17 lägenheter på 1 - 4 rum och kök. 
Hus B, Ribbings väg 41A: 21 lägenheter på 1 - 4 rum och kök. 
Hus C, Ribbings väg 27A : 21 lägenheter på 1 - 4 rum och kök. 
Hus D, Ribbings väg 13: 74 lägenheter på 1 - 3 rum och kök. 

Husen smälter in i kvartersmiljön

Arkitekterna har tagit avstamp i befintlig bebyggelse för att de nya husen ska smälta in bra i omgivningarna och i den trivsamma kvartersmiljön. Vi gör om gårdsmiljön och trimmar träd och buskar så att det känns ljusare och tryggare, och vi ser till att det blir bra belysning och gångstråk. I samband med att vi bygger de nya husen, bygger vi även nytt garage, nya parkeringsplatser utomhus och nya miljöhus.

Öppen planlösning och närhet till centrum 

Interiören i lägenheterna är modern och yteffektiv, med öppen planlösning. På taket i hus D, som blir det högsta huset i kvarteret, kommer vi att bygga en terrass som man ska kunna njuta av som hyresgäst i hus D. Husen är belägna med närhet till Edsbergs centrum, sportfält och naturområden. 

Parkeringsplatser i området 

Parkeringsplatserna beräknas bli uthyrningsbara under slutet av 2022. Du som flyttar in i en av de nya lägenheterna är välkommen att söka parkeringsplats. Vi fördelar platserna baserat på kötiden för den som söker.

Miljövänligt och energieffektivt 

Lägenheterna i Esset byggs på ett miljövänligt och energieffektivt sätt. Entreprenören JSB:s koncept Trygga Boendet har uppförts i flera kommuner och möter Sollentunahems krav på energieffektivitet och långsiktig förvaltning, vilket är positivt även för dig som hyresgäst.