Till huvudnavigation Till sidonavigation Till innehållet Till mina sidor

Coronainformation

Information om coronaviruset och åtgärder för att minska smittspridning

Sollentunahem följer noggrant Folkhälso­myndighetens rekommendationer och har en god beredskap för att vidta nöd­vändiga åtgärder i takt med att situationen förändras. Se anpassade informationsblad.

Information om vaccinfrågor (på flera språk)

Vaccinfrågor på flera språk (pdf)

Informationsblad för att skydda dig själv och andra (källa 1177)

Svenska
Engelska
Arabiska 
Persiska
Somaliska
Tigrinja

Information om anpassade rutiner (på flera språk)

Vi har också interna bestämmelser för hur medarbetare som är sjuka eller har be­funnit sig i riskzoner ska agera så att vi undviker att sprida smitta till varandra, er hyresgäster, leverantörer eller andra kontakter.

Information på svenska (pdf)
Information in English (pdf)
Information på arabiska (pdf)
Information på tigrinja (pdf)

Regler för att utföra arbeten och besiktningar i lägenheter

Vår hu­vudregel är att hyresgäst inte ska vara hemma när arbete utförs i lägenheten om möjligt. Läs mer om vad som gäller vid besiktningar och arbeten.  

Besök till Kundtjänst

Om du är sjuk ska du avstå från att besöka Kundtjänst. Kontakta oss i stället gärna via mejl, telefon eller via Mina sidor på hemsidan. 

Förmedling och visning av lägenheter

Visningar är inställda under pandemin. Det betyder att du måste ta ställning till om du vill ha en lägenhet utifrån information i annons och eventuell planritning. Om du inte är beredd att tacka ja till en lägenhet under dessa förutsättningar finns bara möjligheten att vänta med att söka. Vi reserverar oss för att ritning kan vara spegelvänd och ej skalenlig.

Företagsrabatter

Hyresrabatterna är tillfälliga och erbjuds nu till och med juni 2021. Sista ansökningsdag för att söka hyresrabatt för april-juni 2021 är den 30 juni 2021. Läs mer om reglerna i denna artikel 

Ljud och störningar

Tänk på att visa hänsyn nu när många är hemma på grund av Coronapandemin. Visa dina grannar hänsyn genom att hålla ljudnivån nere. Läs mer om våra trivselregler. 

Informationsblad från Sollentunahem

Informationsblad i trapphus om att hålla avstånd

Skydda de som är äldre i våra bostadsområden

De flesta personer som bor på Tors backe är över 70 år och för deras skull, och för att minska risken för spridning av Coronaviruset, bör kontakten med andra människor begränsas så långt som möjligt en tid framåt. Om du känner dig sjuk, eller om dina barn är sjuka, bör ni absolut inte besöka någon boende på Tors backe.

Information från myndigheter om Covid-19

Sollentuna kommuns information om coronavirus

1177 vårdguiden för frågor om coronavirus

Folkhälsomyndigheten för frågor och svar om coronavirus, smittspridning och råd

Information about the coronavirus in other languages