Till huvudnavigation Till sidonavigation Till krisinformation Till innehållet Till mina sidor

Coronainformation

Information om Covid-19 och anpassade rutiner

Coronaviruset finns kvar i vår region. Det är därför viktigt att du fortsätter att vara uppmärksam på symtom på covid-19. Stanna hemma och undvik kontakter med andra om du har symptom. Det gäller även dig som är vaccinerad.

Regler för att utföra arbeten och besiktningar i lägenheter

Vår hu­vudregel är att hyresgäst inte ska vara hemma när arbete utförs i lägenheten om möjligt. Läs mer om vad som gäller vid besiktningar och arbeten.  

Besök till Kontaktcenter

Om du är sjuk ska du avstå från att besöka Kontaktcenter. Kontakta oss i stället gärna via mejl, telefon eller via Mina sidor på hemsidan. 

Förmedling och visning av lägenheter

Från och med den 29 september 2021 gäller nya allmänna råd från Folkhälsomyndigheten. För att förhindra smittspridning och inte riskera våra hyresgästers eller medarbetares hälsa bevarar vi vissa åtgärder. Det betyder att du måste ta ställning till om du vill ha en lägenhet utifrån information i annons och eventuell planritning. Om du inte är beredd att tacka ja till en lägenhet under dessa förutsättningar finns bara möjligheten att vänta med att söka. Vi reserverar oss för att ritning kan vara spegelvänd och ej skalenlig.

Fortsätt hålla avstånd och visa hänsyn till dina grannar 

Informationsblad i trapphus om att hålla avstånd

För dig som inte är fullvaccinerad - detta gäller

Du som inte är fullvaccinerad mot covid-19 bör ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. Du bör vidta försiktighetsåtgärder för att undvika att du själv blir smittad och för att undvika spridning av covid-19. Du bör därför, när det är möjligt:

  • hålla avstånd till andra människor
  • särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Dessa råd gäller inte för personer under 18 år eller för personer som av medicinska skäl rekommenderats att inte vaccinera sig mot covid-19.

Information från myndigheter om Covid-19

Sollentuna kommuns information om coronavirus

1177 vårdguiden för frågor om coronavirus

Folkhälsomyndigheten för frågor och svar om coronavirus, smittspridning och råd

Information about the coronavirus in other languages