Till huvudnavigation Till krisinformation Till innehållet Till mina sidor

Trivsamt och tryggt i våra områden under våren och sommaren

Ditt boende ska vara tryggt och trivsamt! Det fungerar bäst när alla hjälps åt att skapa en trivsam boendemiljö.

Tänk på ljud, störningar och håll avstånd 

Många av oss är hemma oftare på grund av corona. Det börjar också bli varmare under våren och sommaren är snart här. Vi har fönster öppna och fler rör sig ute. Därför är det extra viktigt att visa hänsyn och inte störa våra grannar. Visa dina grannar hänsyn genom att hålla ljudnivån nere. Tänk också på att hålla avstånd i trapphusen, tvättstugan och hissen. 

Husdjur

Det är inte tillåtet att ha lösa husdjur i våra bostadsområden (hundar och katter ska vara kopplade). Glöm inte att ta upp föroreningar efter husdjuret.

Sommarfin balkong

När du pyntar din balkong, ska blomlådor av säkerhets­skäl sättas på insidan av balkongräcket. Vattna försiktigt så att blomvatten inte rinner ner på grannens balkong. Att piska mattor, kasta fimpar eller annat skräp från balkongen är inte tillåtet.

Skräp

Tack för att du hjälper till att hålla rent och snyggt genom att slänga ditt skräp i en papperskorg.

Rökning

Undvik att röka på balkongen eller i närheten av huset eftersom röken lätt sprider sig in till grannen. Rökning i husets allmänna utrymmen är förbjudet. Tack för att du inte slänger fimpen på marken.

Picknick och grillning

Det är inte tillåtet att grilla på balkongen, terrassen eller uteplatsen då det lätt osar och ryker på dina grannar. Dessutom är det brandfarligt. Flytta helst grillen på behörigt avstånd från alla balkonger och uteplatser, eller använd någon av de grillplatser som finns iordningställda runt om i kommunen. En elektrisk grill som inte besvärar dina grannar med os eller rök, kan du använda på din balkong/ uteplats om du är försiktig ur brandsynpunkt.

Grannsamverkan

Du och dina grannar kan hjälpas åt att hålla koll i huset och på varandras lägen­heter. Håll portdörren stängd och kom ihåg att stänga fönster och balkongdörr innan du går hemifrån.