Till huvudnavigation Till krisinformation Till innehållet Till mina sidor

Att tänka på gällande pooler, studsmattor och grillning i våra områden

Nu när det är varmt ute har många placerat pooler och liknande på både sina egna uteplatser och på Sollentunahems mark. 

Regler för pooler

På den egna uteplatsen är det tillåtet att ha mindre barnpooler på max 300 liter. Det är dock viktigt att du som hyresgäst har uppsyn över poolen/bassängen för att undvika olyckor.

På Sollentunahems mark är det inte tillåtet att placera några pooler alls oberoende av storlek. Att vi fattat dessa beslut är av säkerhetsskäl. Om det skulle inträffa en olycka på vår mark är vi ansvariga. 

För pooler och liknande går det åt mycket vatten och platserna är svåra att underhålla för t. ex. gräsklippning. 

Regler för studsmattor

Det är inte tillåtet att ställa upp studsmattor på Sollentunahems mark. Detta beror på att Sollentunahem som fastighetsägare då är ansvarig för eventuella skador som då kan uppstå. Det är tillåtet att ha studsmattan på den egna tomten, men tänk då på att du själv är ansvarig om det skulle inträffa en olycka.

Grillning på balkong eller uteplats

När det är varmt ute är det skönt att sitta på balkongen eller uteplatsen och äta. Men tänk på att inte grilla på balkongen eller uteplatsen då det lätt osar och ryker på dina grannar. Dessutom är det brandfarligt.

Ett tips är att flytta grillen på behörigt avstånd från alla balkonger och ute­platser. Eller att använda någon av de grillplatser som finns iordningsställda runt om i kommunen.

Har du en elektrisk grill som inte besvärar dina grannar med os eller rök, kan du använda den på din balkong/uteplats om du iakttar försiktighet ur brand­synpunkt.