Till huvudnavigation Till sidonavigation Till innehållet Till mina sidor

Försäljning av hyresrätter

I december 2016 beslöt Sollentuna kommunfullmäktige om en delning av AB Sollentuna­hem. Samtidigt beslutades att cirka 2 000 lägenheter ska säljas och att 1 500 nya ska byggas.

Bakgrunden till försäljningen är att kommunen växer. Då behövs nya bostäder men även investeringar i skolor, förskolor och andra verksamhetsfastigheter.

Den 22 maj 2017 tog Sollentunahems styrelse beslut om vilka fastigheter som ska säljas.

Länk till lista över fastigheterna
Länk till kartor med fastigheter per bostadsområde

De kommande försäljningarna betyder inte att de nuvarande hyresgästerna kommer att tvingas flytta eller köpa sina bostäder. Fastigheterna kommer att säljas som hyresrätter till ägare med långsiktiga planer kring förvaltningen av fastigheterna och området. Berörda fastigheter delas upp i tre olika bolag som säljs i omgångar. Bolagen heter Sollentunafastigheter 1 AB, Sollentunafastigheter 2 AB och Sollentunafastigheter 3 AB. Målet är att de bolagen ska vara sålda senast år 2023.

Fram till dess kommer Sollentunahem att förvalta fastigheterna precis som tidigare. I frågeforum har vi samlat frågor och svar med mer detaljerad information om hur det kommer att fungera.

Verksamhetsfastigheterna, bland annat Turebergshuset och Aniarahuset, har övergått till Sollentunahems systerbolag Sollentuna Kommunfastigheter AB.

Den 11 maj 2018 registrerade Bolagsverket tingsrättens tillstånd för Sollentunahem att genomföra delningsplanen. Därefter hade bolaget två månader på sig att genomföra delningen/fissionen av Sollentunahem till fem nya bolag.

Den 22 augusti 2018 fick vi Bolagsverkets besked om att fissionen är genomförd.

Vi som jobbar på Sollentunahem svarar gärna på dina frågor. Du når oss via mejl: Kontakta vår kundtjänst och telefon 08-626 08 00.