Rotsunda gård

Rotsunda gård består av tre områden:
Södra området, terrasshusen och norra området. Alla ligger mycket nära sjön Norrviken.

Södra området består av rad-/parhus och lägenheter i tre femvåningshus. Lägenheterna i de högre husen har balkong. Till radhusen hör uteplats med en liten trädgård. Byggt 1985.

Terrasshusen har fem våningar med härliga terrasser och ligger naturskönt i en solig sluttning intill sjön Norrviken. Många av terrasserna har sjöutsikt. Grannskapet består av småhus. Ingen störande genomfartstrafik. Husen byggdes 1987.

Det norra området med fasader i trä och tegel växlar i höjd mellan en och fyra våningar. Husen ligger på gångavstånd från sjön Norrviken. Ingen störande genomfartstrafik. Grannskapet består av låghus och radhus. Området byggdes 1989.

Adresser i området

Amorgränd, Bröllopsgränd, Förlovningsgränd, Hjärtegränd, Giljaregränd, Trohetsgränd, Skinnaråsvägen, Annerovägen, Rotsundagårdsvägen, Kihlgrens väg och Wesströms väg.

Fritid

Husen ligger nära sjön Norrviken. Naturskönt med rika möjligheter till rekreation och friluftsliv.

Promenadvägar och badplats strax intill. Möjlighet till fiske, kanot m.m. Gott om cykelvägar, bl.a. till pendeltåget.

Norrviken är vintertid en omtyckt skridskosjö med milslång plogad bana.

Butiker & service

KOM Köpcentrum på gångavstånd. Inte heller långt till handelsplats Rotebro, där systembolag finns.

I Rotebro centrum finns bl.a. apotek och vårdcentral.

I närbelägna renoverade och ombyggda Sollentuna centrum finns komplett kommersiell och kommunal service: banker, apotek, biograf, systembolag, bibliotek, dagligvaru- och specialvarubutiker m.m.

Skola och barnomsorg

I Sollentuna finns både kommunala och fristående skolor, förskolor och familjedaghem. Mer information hittar du på kommunens hemsida.

Kommunikationer

Till stationen i Rotebro (cirka 2 km) finns cykelvägar och bussförbindelse. Till Stockholms central tar det 23 minuter. Länk till SL.

 E4 passerar mellan Rotsunda och Rotsunda gård.

Många busslinjer passerar Bollstanäsvägen. Det är ett par minuters gångväg till hållplatserna. Bussarna går till pendeltågsstationen i Rotebro pendeltågsstation. Det går nattbuss mellan Stockholm och Märsta.
 

 

Bostadsfakta

BostadstypRumAntalYta (kvm)Hyra (kr)
Lägenhet 1 14 30 - 36 3236 - 3936
Lägenhet 2 116 43 - 80 4626 - 8060
Lägenhet 3 189 69 - 92 7113 - 9522
Lägenhet 4 84 96 - 112 9372 - 11153
Lägenhet 5 12 97 - 112 9426 - 11263