Till huvudnavigation Till sidonavigation Till innehållet Till mina sidor

Betala hyran

Betalningsmetoder som ska underlätta för dig som hyresgäst

Betala hyran

Hyran ska betalas i förskott och ska vara oss tillhanda sista vardagen varje månad.

Din faktura

Du ser din hyresfaktura med betalningsinformation när du loggar in på Mina sidor. Hyra betalas till det bankgironummer som står på fakturan och du uppger ditt OCR-nummer vid betalning.

Som hyresgäst kan du välja att betala din hyra på det sätt som passar dig. Du kan betala med traditionell avi alternativt via e-faktura eller autogiro vilket gör miljön en stor tjänst. 

Betala via e-faktura

Du kan betala din faktura elektroniskt via din internetbank. Det enda du behöver göra är att logga in på din internetbank och ansöka om e-faktura. Du ansöker om e-faktura hos Sollentunahem AB även om du hyr något objekt i Sollentunafastigheter 2. Efter du har anmält e-faktura, behöver du bara logga in på din internetbank och godkänna fakturan. Betalningen sköts sedan automatiskt. 

Betala via autogiro

Autogiro är en kostnadsfri service som innebär att din hyra automatiskt dras från ditt konto. Autogirot dras den sista vardagen varje månad. Väljer du att betala din faktura via autogiro får du i fortsättningen endast faktura per post om beloppet avviker mot föregående månads belopp. Viktigt! Täckning ska finns på angivet konto innan förfallodatumet.

Du anmäler dig för autogiro via din internetbank eller genom att fylla i blanketten Autogiroansökan.

Om hyran inte betalas i tid

Det är viktigt att du betalar din hyra i tid för att inte riskera att bli av med ditt hyreskontrakt. Om du inte betalar hyran i tid skickas ett inkassokrav från Svea Inkasso, med en inkassoavgift på 180 kronor. Har du fått ett inkassokrav och har frågor kring det, vänligen kontakta Svea Inkasso direkt på telefonnummer 08-735 90 00.