Till huvudnavigation Till innehållet Till mina sidor

Edsberg

I Edsberg är det gott att leva!

Om Edsberg

Vill du andas frisk luft finns Rösjöskogen alldeles i närheten. Där plockar du svamp eller lunkar runt i motionsspåret. Välj själv vilket tempo som passar. Efteråt kanske du tar ett dopp i Rösjön.

Edsberg ligger högt beläget. Intill ligger Rösjön med sportfältet, camping, friluftsbad och strövområden. Vid Väsjön reser sig Väsjöbacken med slalom och backhoppning. 

I den gamla logen på Ladugårdsbacken i Edsvik där det tidigare var en konsthall är numera en handelsplats. I Oxstallet finns Edsvikens Piazza & Gelateria, som blev utnämnd till Årets företagare 2020 av Sollentuna kommun. Edsbergsparken fungerar som sollentunabornas stadspark där du har picknick, joggar eller kanske lyssnar på en utomhuskonsert. Alldeles intill ligger Rudbecksskolans gymnasium, sim- och sporthallen och rackethallen. Edsbergs slott beläget vid Landsnoravägen 10 har möbler och inredning som ger en bild av hur det såg ut då det var ett hem åt familjen Rudbeck under nästan 200 år. 

Våra bostäder i området:

Antal rum:
1-5 rum & kök

Hyra:
1 576-15 082 kr

Storlek:
18 - 120 m2

Mer information om Edsberg

Fritid

Rösjöns friluftsområde, som ligger strax intill Edsberg, har vidsträckta strövmarker, motionsslingor och ett stort friluftsbad. På Edsbergs sportfält finns bollplaner och tennishall. Väsjöbacken alldeles intill har skidliftar, slalompister och hoppbacke. På cykelavstånd ligger Edsbergsparken samt bad- och idrottshall.

I  förskolan Bikupan finns en samlingslokal. Edsbergskyrkan ordnar också många fritidsaktiviteter.

Butiker och service

Edsberg har ett välförsett butikscentrum. Här finns både stor matvaruaffär och olika specialbutiker, torghandel,  apotek, bankomat, bibliotek, pizzeria, hamburgerbar och konditori.

I det ombyggda och renoverade Sollentuna centrum, dit man åker buss på några minuter, finns komplett kommersiell och kommunal service med banker, systembolag, biograf med mera.

Skola och barnomsorg

I Sollentuna finns både kommunala och fristående skolor, förskolor och familjedaghem. Mer information hittar du på kommunens hemsida.

Kommunikationer

Edsberg har goda kommunikationer med många valmöjligheter. Länk till SL. Buss till Kista och Arninge passerar Edsberg liksom nattbuss och direktbuss till/från Stockholm vissa tider.