Till huvudnavigation Till innehållet Till mina sidor

Rotsunda

Rotsunda ligger i norra delen av Sollentuna kommun, mitt emellan järnvägen och E4:an. De flesta husen byggdes 1949-1957, och har efter renovering blivit helt moderniserade, men med den gedigna känslan kvar.

Om Rotsunda

De flesta husen byggdes 1949-1957, och har efter renovering blivit helt moderniserade, men med den gedigna känslan kvar.

I det som kallas Rotsunda ligger dels ett villaområde, dels ett torg med mycket fina flerbostadshus från 1950-talet. Rotsunda är ett fint 50-talsområde, som har rustats i en tidsäkta stil. Husen ligger på en ås, vilket ger ett omväxlande och vackert läge med både små och stora backar. De har som regel tre våningar (utan hiss).

I Rotsunda finns mindre och mellanstora lägenheter i trevåningshus med sadeltak, burspråk, stora balkonger och trevligt färgsatta fasader. Stora grönområden ger hela området parkkaraktär. I våra hus har tvättstugor och badrum bytts ut och många kök har fått ny inredning. Några av våra hus byggdes år 1979.

Våra bostäder i område:

Rum:
1 - 5 rum & kök

Hyra:
2195 - 11020 kr

Storlek:
20 - 126 m2

Mer om Rotsunda

Adresser i området

Rotsunda torg, Skvadronsvägen, Drabantstigen och Rusthållarevägen.

Fritid

I grannskapet finns idrottsplatser och bollplaner. På andra sidan E4 (med både bil- och gångtunnel under) ligger sjön Norrviken med promenadvägar och badplats.

I Rotsunda finns fritidsgården Gillet.

Butiker och service

Rotsunda har ett mindre centrum med restauranger och några specialbutiker. Alldeles intill ligger KOM Köpcentrum och handelsplats Rotebro, där systembolag finns. I närbelägna Rotebro finns också apotek, vårdcentral, matvaruaffär, restauranger, kiosk m.m.

Det ombyggda och renoverade Sollentuna centrum är välsorterat med massor av butiker och annan service som banker, apotek, systembolag, biograf, bibliotek etc. Ett annat stort butikscentrum är Stinsen i Häggvik.

Skola och barnomsorg

I Sollentuna finns både kommunala och fristående skolor, förskolor och familjedaghem. Mer information hittar du på kommunens hemsida.

Kommunikationer

Du går eller cyklar till pendeltågsstationen i Rotebro på ett par minuter. Därifrån tar tåget 23 minuter till Stockholms central. Länk till SL.

Vid pendeltågsstationen finns också busstation. Nattbussen mot Märsta stannar också här.

E4 passerar Rotsunda. Det är också nära till Stäketvägen mot E18.