Till huvudnavigation Till sidonavigation Till innehållet Till mina sidor

Parkeringsplatser

Från den 1 januari 2023 höjer vi avgiften för garage- och parkeringsplatser med 1 procent.

Viktigt att tänka på om du vill hyra p-plats

  • Bilplatsen är endast avsedd för fordon som är registrerad som personbil och fordonet ska vara i körbart skick.
  • Mina sidor kan du se totalt antal lediga parkeringsplatser i alla Sollentunahems områden, men du kan endast söka de som tillhör din fastighet och ditt uthyrningsområde. 
  • Lediga p-platser publiceras varje torsdag. 
  • Vi kan endast erbjuda p-platser till kontraktsinnehavaren och högst två p-platser per hushåll.

Hyra parkeringsplats

Så här funkar det:

1. Registrera dig som sökande via Intresseanmälan p-plats på Mina sidor.

2. Anmäl ditt intresse för någon av de lediga p-platserna inom ditt bostadsområde, via "Ledigt just nu/p-platser" på Mina sidor.

Om du önskar hyra p-plats och bor i något av dessa områden ber vi dig kontakta Aimo Park AB: Centrum Park Södra, Centrum Park Norra, Terrinen, Turebergs allé.

Om du önskar hyra p-plats och bor i Topplocket ber vi dig kontakta Corepark.

Förmedling 

Vi förmedlar p-platser på samma sätt som för våra lägenheter. För att godkännas ska du inte ha några anmärkningar gällande hyresinbetalningar.

För utomhusplatser gäller att den med längst kötid erbjuds kontrakt direkt, utan visning. Din intresseanmälan är bindande och därför ska du ha sett utomhusplatsen och veta var den ligger innan du anmäler intresse. 

När det gäller garageplatser skickar vi erbjudandebrev och den sökande har möjlighet att tacka ja eller nej till platsen.

Kontrakt

När du anmäler ditt intresse godkänner du samtidigt villkoren för förhyrningen. Om du tilldelas p-platsen skickas inget kontrakt, du ser det på Mina sidor

När du blir erbjuden en p-plats gäller kontraktet per den 1:a eller den 15:e varje månad. Observera att du inte kan använda platsen förrän kontraktsdatumet börjat gälla.

Moms 

Enligt gällande skatteregler är fastighetsägaren skyldig att ta ut moms på garage- och par­kerings­platser som hyrs ut till andra än till fastighetsägarens bostadshyresgäster. Om du till exempel hyr en bostadslägenhet av Sollentunahem och en p-plats av Sollentunafastigheter 2 debiteras moms på avgiften för den p-platsen. Det innebär att avgiften för p-platsen höjs med 25 procent. Om p-platsen kostar 400 kr tillkommer 100 kr i moms = totalt 500 kr inklusive moms. Det totala beloppet syns på hyresfakturan för p-platsen. 

Byte av parkeringsplats

Söker du en annan p-plats gör du det via Mina sidor.

Sollentunahem godkänner inga byten mellan grannar. 

Uppsägningstid

Tre månader om inget annat anges.

Hyr du en p-plats av oss och har sökt och blivit erbjuden en annan ledig p-plats har du en månads uppsägningstid på den plats du vill säga upp. Uppsägningen gäller från närmast kommande månadsskifte och ska ske via Mina sidor eller genom att fylla i denna blankett Uppsägning av p-plats.