Till huvudnavigation Till sidonavigation Till innehållet Till mina sidor

Mitt boende

 • Lysrör och lampor ska du som hyresgäst själv stå för (gäller inköp och jobb).

  Gör så här: Skruva ur lysröret/glödlampan och ta med till ett byggvaruhus. De hjälper dig hitta rätt lampa. Glöm inte att även byta ut glimtändaren ifall du ska byta ett lysrör!

  Väljer du att ändå göra en serviceanmälan, debiterar Sollentunahem dig för material och arbete. Debitering kommer på nästa hyresavi: 150 kronor per armatur plus kostnaden för arbetet med 556 kronor per timme. 

  Detta gäller även lampor i kyl, frys, fläkt och ugn.

  Titta gärna på filmen om Kökets vitvaror:

  https://www.sollentunahem.se/boendeinfo/filmer/           

 • Det är viktigt att du rensar i båda avloppen i badrummet med jämna mellanrum, då det bildas rester av hår, tandkräm, tvål mm.

  Väljer du att ändå göra en serviceanmälan, debiterar Sollentunahem dig för städning. Debitering är 556 kronor per timme.

  Badrumsbrunnen och vattenlås under handfatet: Rensar hyresgästen själv. Hör av dig om det fortfarande är stopp i avloppet efter du har rensat!

  Kök: Gör en felanmälan via Mina sidor så hjälper kvartersvärden dig.

  Se våra filmer: hur man städar golvbrunn och rensar vattenlås i badrummet samt filmen stopp i diskhon i köket:https://www.sollentunahem.se/boendeinfo/filmer/

 • Installation av diskmaskin/tvättmaskin står hyresgästen själv för. Det är viktigt att installationen är fackmannamässigt utförd så att försäkringen täcker eventuella skador.

  Köper du din vitvara i ett byggvaruhus finns oftast möjlighet att betala extra för att få maskinen installerad av firman.

  Om ett köksskåp behöver monteras bort för installation av diskmaskin ansvarar du själv för att det återställs vid avflyttning. 

 • Vi underhåller när det behövs, i stället för att underhålla utifrån särskilda tidsintervall. Om man vill ha renovering bokar man en underhållsbesiktning via Kontaktcenter. Det är en besiktningsman som avgör när underhåll, målning eller omtapetsering ska göras.