Till huvudnavigation Till innehållet Till mina sidor

Norrviken

Norrvikens centrum har villor och radhus i omgivningen. Husens fasader är i gult tegel. Mellan dem finns bilfria gårdar. Dessutom finns badet i Norrviken, söder om Sollentunaholm.

Om Norrviken

Norrviken, samhället väster om sjön med samma namn, växte fram i början av 1900-talet.

Norrvikens centrum har villor och radhus i omgivningen. Husens fasader är i gult tegel. Mellan dem finns bilfria gårdar. På gården Tunas mark uppfördes i slutet av 1100-talet Sollentuna kyrka. Pampiga sekelskiftesvillor ligger utmed Brunkebergsåsen. Dessutom finns badet i Norrviken, söder om Sollentunaholm. Här finns stora gräsytor och toalett tillgängligt. Det är ca 15 minuters promenad norrut från Norrvikens station. 

En del av våra lägenheter har entré via loftgång. Några lägenheter vid markplan har uteplats och en del har balkonger. Friliggande tvättstuga finns tillgängligt dygnet runt – även för grovtvätt.

Våra bostäder i området:

Rum:
4 - 5 rum & kök

Hyra:
4045 - 11170 kr

Storlek:
38 - 125 m2

Mer om Norrviken

Adresser i området

Stinsgränd, Landsvägen, Stationsallén, Rallaregränd och Skolvägen.

Fritid

Norrviken ligger inte långt från Järvareservatet med motionsspår, raststugor, sjöar, ängar och djur i vacker Upplandsnatur. På vägen mot Järva finns kommunens ridhus.

Golfbana, Sollentuna medeltidskyrka och sjön Norrviken med en liten badplats finns inom cykelavstånd.

Norrviken är vintertid en omtyckt skridskosjö med milslång plogad bana.

Butiker och service

Matbutik finns i centrum (ICA), liksom några specialaffärer. Det finns två restauranger.

Vårdcentralen ligger också strax intill. Handelsplats Rotebro, där systembolag finns, ligger på cykelavstånd.

Till det ombyggda och renoverade Sollentuna centrum med full kommersiell och kommunal service, banker, systembolag m.m. tar det 7 minuter med bil. Köpcentrum Stinsen ligger ännu närmare.

Skola och barnomsorg

I Sollentuna finns både kommunala och fristående skolor, förskolor och familjedaghem. Mer information hittar du på kommunens hemsida.

Kommunikationer

Norrviken har pendeltågsstation. Med pendeltåget tar det 5 minuter till Sollentuna centrum respektive 21 minuter till Stockholms central. Länk till SL.

Många bussar passerar vid Norrviken (även nattbuss).