Till huvudnavigation Till sidonavigation Till innehållet Till mina sidor

Tvättstugan

Nedan hittar du praktisk information om tvättstugan.

Bokning och tvättider

Det finns många varierande tvättider i de olika bostadsområdena. I din tvättstuga finns det anslag om vilka tider som gäller där.

Tvättid bokar du antingen med en bokningscylinder eller direkt på en bokningsskärm (det är skilda system i de olika tvättstugorna). De flesta tvättstugor kan du även boka genom att logga in på Mina sidor.

Viktigt att städa efter sig!

Det är viktigt att du städar efter dig i tvättstugan. Torktumlarens filter ska vara tömt, alla maskiner avtorkade och golvet rent.

En annan viktig regel är att respektera de bokade tvättiderna. Vad som gäller hos dig finns anslaget i din tvättstuga.

Tvätta inte bygelbehåar i tvättmaskin, inte ens i särskild tvättpåse. Byglarna lossnar lätt under tvätten. Lösa byglar har sönder tvättmaskinen och en dyrbar reparation blir följden.

Mattor och andra grova textilier ska tvättas i grovtvättmaskin.

Överdosera inte! I Sollentuna har vi mjukt vatten i våra kranar. Följ noga doseringsanvis-ningen för tvätt i mjukt vatten. Att dosera rätt mängd tvättmedel sparar miljön. Att överdosera ger också sämre tvätteffekt.

Ett litet tips om tvättmaskinens lucka inte kan öppnas efter avslutad tvätt: Väldigt ofta får våra fastighetsvärdar och vår jour felanmälan om tvättmaskinsluckor som inte går att öppna. Men det finns ett knep – oftast hjälper det att göra så här:

  • Försäkra dig först om att tvätten verkligen är klar, så att du inte försöker öppna tvätt-maskinsluckan innan tvättprogrammet har gått klart.
  • På väggen bakom tvättmaskinen sitter en huvudströmbrytare till maskinen. Slå av den.
  • Vänta 15 minuter med avstängd huvudströmbrytare. Därefter sätter du på strömbrytaren igen.
  • Gör nu ett försök att öppna tvättmaskinens lucka.

Fel i tvättstugan

Vid fel i tvättstugan är det bra om du anmäler felet så snart som möjligt på Mina sidor. Sätt gärna en lapp på den maskin som du har felanmält, så att nästa hyresgäst vet att den är trasig – men felanmäld. I de flesta tvättstugor finns färdiga anslag, som du kan placera på den trasiga maskinen.