Till huvudnavigation Till sidonavigation Till krisinformation Till innehållet Till mina sidor

Så här ställer du dig i kö

Det är enkelt och kostnadsfritt att stå i kö hos oss.

Personer som är folkbokförda i Sollentuna kommun får ställa sig i kö när de har fyllt 16 år. Övriga personer får ställa sig i kö när de har fyllt 18 år. Man måste ha fyllt 18 år för att kunna söka bostad.

Om vi upptäcker att personer som inte uppfyller ålderskravet har gjort en intresseanmälan kommer de omgående att tas bort. Med anledning av detta ber vi dig att kontrollera din eller din familjemedlems personuppgifter som är registrerade på Mina sidor.

Sollentunahems uthyrning är helt internetbaserad och kommunikationen sker endast via e-post. Du registrerar dig, söker själv bland lediga lägenheter och anmäler ditt intresse via hemsidan. Det kostar ingenting att vara med i vår kö.

Kom ihåg!

Se till att din e-postadress är uppdaterad för att inte gå miste om utskick från oss, t.ex. erbjudandebrev, förslag på kontrakt, påminnelse om uppdatering och inloggning.

Lediga lägenheter

Lediga lägenheter publiceras varje torsdag och är publicerade i fem dagar, dvs. till och med måndag i veckan därefter.

Svara på erbjudanden - annars spärras intresseanmälan

Din intresseanmälan spärras om du vid tre tillfällen inom sex månader inte har svarat på dina erbjudanden eller tackat nej.

Bostad Bums

Bostad Bums är lägenheter som är lediga nu eller inom kort. Sådana lägenheter hyrs ut till den som har högst köpoäng bland dem som har anmält sig inom ett dygn från publiceringstiden. Om vi har några "Bostad Bums"-lägenheter publiceras de på måndagar bland våra lediga lägenheter.

Kontrakt - tillträde

När du söker lägenhet/förråd/p-plats som har "tillträde direkt/snarast/omgående", kan du få kontraktet per den första eller den 15:e varje månad.

Ungdomsboende

Lägenheterna i vårt ungdomsboende är endast för dem som är mellan 18 och 27 år. Dessa lägenheter är inte lämpliga för barnfamiljer. Obs! Man kan inte söka ungdomslägenheter från det år då man fyller 27.

Seniorboende

Lägenheterna i våra seniorboenden är endast för dem som är 60 år och äldre. Hushållet får inte ha hemmavarande barn under 18 år.

När du är registrerad i kö kan du:

  • Anmäla dig till högst tre lägenheter varje vecka
  • Se status på dina intresseanmälningar
  • Se om du har fått något erbjudande om lägenhet
  • Skriva ut ditt erbjudandebrev
  • Tacka ja eller nej till dina erbjudanden
  • Prenumerera på information om lediga lägenheter som passar dina önskemål
  • Uppdatera dina personuppgifter och önskemål
  • Se datum för när du senast måste uppdatera dina köpoäng

Logga in på Mina sidor