Till huvudnavigation Till krisinformation Till innehållet Till mina sidor

Fler laddplatser för våra hyresgäster

Andelen elbilar ökar och vi vill ge våra hyresgäster möjlighet att ladda sin bil nära sin bostad. Under 2021 byggde vi tio nya laddplatser i Rotsunda.

Vi erbjuder sedan tidigare laddboxar för elbilsladdning i garage i Topplocket i Tureberg. Under 2021 installerade vi även tio nya laddplatser vid vår parkeringsplats på Amorgränd i Rotsunda, vilket blev väldigt uppskattat av våra hyresgäster.

– Det är otroligt smidigt med en egen laddstolpe med fast kabel, säger Björn Rasmussen som är hyresgäst på Amorgränd. Genom att kunna ladda min hybridbil hemma, tar jag mig till jobbet på ren eldrift varje dag. Det är bra både för miljön och plånboken.

Laddmöjlighet i ytterligare bostadsområden under 2022

Vi har förberett för fler laddmöjligheter i våra bostadsområden de kommande åren och räknar med att installera laddboxar vid fastigheter i Edsberg, Norrviken och Tureberg under 2022. Vår målsättning är att detta sammantaget ska ge nya laddmöjligher för cirka trettio fordon.

– Vi befinner oss bara i början av vårt arbete med att erbjuda laddmöjligheter för våra hyresgäster. Vi vill tillgodose behovet hos så många som möjligt som vill ladda sina fordon med el, säger Andreas Ahlqvist, som är el-projektledare på Sollentunahem.

andreas_ahlqvist.jpg

Större bilden: Björn Rasmussen på Amorgränd tar sig till jobbet på ren eldrift varje dag.
Mindre bilden: Andreas Ahlqvist, el-projektledare på Sollentunahem.