Till huvudnavigation Till innehållet Till mina sidor

Ökad trygghet för våra hyresgäster

Nu är våra trygghetsvärdar igång med sitt arbete för att öka upplevelsen av trygghet för våra hyresgäster. Helt, rent och snyggt är mottot.

Trygghetsvärdarna hjälper oss att förebygga oordning som exempelvis klotter och skadegörelse. De arbetar i våra områden på helgerna, då Sollentunahem inte har ordinarie personal på plats. Mostafa Alshawi, som är trygghets- och säkerhetsansvarig på Sollentunahem, ser att trygghetsvärdarnas arbete är oerhört betydelsefullt:

– Vi skapar arbete och investerar i människor lokalt och området får en tryggare miljö. Vi anlitar pålitliga ungdomar som samtidigt kan bygga upp sin arbetslivserfarenhet. Några av våra trygghetsvärdar har tidigare sommarjobbat i Juniorlaget, vår satsning på sommarjobbare. Det är så här vi ska driva vårt trygghetsarbete långsiktigt: Vi hittar superhjältar i Sollentuna och lyfter fram dem på olika sätt, säger Mostafa Alshawi. 

En hörnsten i Sollentunahems trygghetsarbete är den så kallade Broken Windows-metoden. Den innebär i korthet att till exempel klotter, krossade fönster eller trasiga glödlampor åtgärdas snabbt – helst inom 24 timmar. Teorin är att förargelseväckande beteende föder ännu mer dåligt beteende och att det gäller att förebygga oordning innan den trappas upp. Broken Windows är en beprövad metod och har tillämpats i bland annat USA sedan 1982.