Till huvudnavigation Till innehållet Till mina sidor

Östernytt

I området kring Edsberg har vi upprustat på flera ställen för att bidra till din ökade trivsel och trygghet. Här kan du läsa mer om några av alla de saker vi har gjort i östra Sollentuna.

På Skyttevägen pågår renovering och förbättring av brandgator. Just nu håller man på att gräva ut inför att det ska läggas stenplattor. Det gör att brandgatan bättre klarar tyngden för brandbilarna.

På Ribbings väg pågår renovering av en lekplats. Just nu inväntar man leveranser för att kunna färdigställa platsen. Förutom den nya lekplatsen byggs även en multisportarena med möjlighet att spela fotboll och basket. En ny stenlagd yta för socialt umgänge kommer ställas i ordning och ny belysning ska också sättas upp i anslutning till lekplatsen.
Ribbings väg får även en uppfräschning av parkeringsplatser med ny asfalt och laddstolpar till elbilar.
 

På Muskötstigen har ny belysning blivit uppsatt på innegården som tidigare blivit väldigt mörk på kvällarna. Den nya belysningen ska lysa upp hela innegården för att öka trivsel och trygghet. På parkeringen vid Muskötstigen/Ribbings väg har fastgjutna dekorationsstenar tagits bort då stenarna togs loss och användes för att kasta på gatan nedanför, även detta är en förändring för att bidra till bättre trygghet.
 

Edsbergs Centrum får ett lyft. Några av de saker som har gjorts där är att flytta ner vagnskjulet för ICAs kundvagnar till parkeringen istället för att stå mitt på torget. En staty har fått en ny placering och det gamla markfundamentet har tagits bort för att utöka uteserveringsområdet som är där nu. Glastaken som finns i Edsberg C har blivit utbytta mot nya för att ge större ljusinsläpp och på så sätt öka tryggheten. Dessutom har amplar hängts upp i taket som snart ska planteras med blommor. 

Dessutom har våra sommarjobbare har varit på Djupdalsvägen och målat om bänkar. imageajpbi.png