Till huvudnavigation Till innehållet Till mina sidor

Snart flyttar de första hyresgästerna in i Sollentunahems nybyggda hus i Edsberg

Den 18 - 20 oktober är det äntligen dags för de första hyresgästerna att flytta in i sina nybyggda bostäder på Ribbings väg 55A i kvarteret Esset i Edsberg.

Totalt bygger Sollentunahem 133 nya moderna lägenheter med öppen och trevlig planlösning, fördelade på fyra hus, i kvarteret Esset i Edsberg. Den 18 -20 oktober flyttar de första hyresgästerna in på Ribbings väg 55A. Inflytt i de övriga tre husen, även dessa på Ribbings väg, sker från november 2022 till april 2023. Ett av husen har hela 12 våningar och består av 74 lägenheter. På taket till detta hus bygger vi en fin takterrass där hyresgästerna kan njuta av frisk luft och en härlig utsikt.

– Vi är glada och stolta över att kunna erbjuda ytterligare 133 lägenheter till våra kunder och dem som står i vår bostadskö. Efterfrågan är stor vilket är mycket glädjande, säger Anna Mellström, vd för Sollentunahem.

En naturlig del av kvartersmiljön Kvarteret Esset ligger strax intill Rösjöskolan med närhet till naturområden, sportfältet och promenadavstånd till Edsbergs centrum. Våra arkitekter har tagit avstamp i befintlig bebyggelse för att de nya husen ska smälta in på ett naturligt sätt i omgivningarna och den trivsamma kvartersmiljön. Lägenheterna är byggda enligt konceptet ”Trygga Boendet”, för att leva upp till Sollentunahems krav på energieffektivitet och långsiktig förvaltning. I samband med bygget av de nya husen gör vi om den nuvarande gårdsmiljön och ser till att det blir bra belysning och gångstråk. Allt för en ljusare och tryggare känsla. Läs gärna mer på sollentunahem.se/esset

– De nya attraktiva lägenheterna i kvarteret Esset är ett mycket positivt bidrag till utvecklingen i Edsberg, och till Sollentuna i stort, säger Maria Stockhaus, styrelseordförande för Sollentunahem.

Balkong i Esset.jpg