Till huvudnavigation Till innehållet Till mina sidor

Allt fler lägenheter till våra hyresgäster

Sollentunahem har sagt upp hyreskontrakten för cirka 90 olovligt uthyrda lägenheter sedan januari i år. Det är nästan lika många lägenheter som återtogs under hela 2021. Dessutom är andelen outhyrda lägenheter rekordlåg, samtidigt som drygt 130 nybyggda lägenheter nu färdigställs i Edsberg.

Att som hyresgäst veta vilka ens grannar är ökar känslan av trygghet i bostadsområdet, vilket är en prioriterad fråga för Sollentunahem. Vi har därför nolltolerans mot olovlig andrahandsuthyrning och vässar hela tiden vårt arbetssätt för att minska sådan uthyrning. Vi får in allt fler tips och värdefull information från våra hyresgäster, ofta i samband med störningsärenden. Detta tillsammans med våra kvartersvärdars medvetenhet om vilka signaler de ska vara uppmärksamma på, hjälper oss att identifiera misstänkta situationer. Vi avbryter hyreskontrakt omgående om det visar sig att det pågår olovlig uthyrning.

Vi är glada över att kunna bidra till ökad trygghet i våra bostadsområden. Varje olovligt uthyrd lägenhet som vi återtar, erbjuds istället till personer som står i kö hos oss för att få en efterlängtad bostad.

- Anna Mellström, VD på Sollentunahem


Andelen outhyrda lägenheter rekordlåg
Alla lägenheter görs så snabbt som möjligt tillgängliga för nya hyresgäster så snart föregående hyresgäst har flyttat, oavsett flyttorsak. Andelen outhyrda lägenheter, av sådana lägenheter som är uthyrningsbara, ligger nu på mindre än 0,2 procent. Det är rekordlågt jämfört med övriga bostadsbranschen.

Vi arbetar mycket målmedvetet för att våra lägenheter ska bli tillgängliga för nya hyresgäster på kortast möjliga tid.

- Maria Lindblom, marknadschef på Sollentunahem

Nybyggda hyresrätter i Edsberg

Sollentunahem bygger även nya bostäder för sina hyresgäster, och planerar för totalt cirka 1 500 nya hyresrätter till och med år 2029. Näst ut är Kvarteret Esset i Edsberg, med inflyttning i 133 nya lägenheter från och med oktober 2022. Se mer information på sollentunahem.se/esset

–Vi är mycket stolta och förväntansfulla över att kunna erbjuda detta fina tillskott av nya moderna bostäder i Edsberg till våra hyresgäster, säger Anna Mellström.