Till huvudnavigation Till krisinformation Till innehållet Till mina sidor

Sollentunahem utökar säkerheten med väktare

Sollentunahems hyresgäster anser att deras trygghet har ökat, både i boendet och i området. Det visar Sollentunahems hyresgästundersökning för 2022. Samtidigt upplever en del hyresgäster, särskilt i vissa områden, otrygghet i trapphus och/eller källare. Därför växlar vi upp trygghetsarbetet ytterligare genom att låta en väktarbil åka runt bland våra fastigheter på kvällar och nätter, för att göra trygghetsrondering.

Satsningen på väktarbilen startar 1 oktober och beräknas i ett första skede pågå under 2023. Väktarbilen åker runt bland Sollentunahems fastigheter mellan klockan 21 och 05. Väktarna ägnar särskilt fokus åt sådana fastigheter där boende har rapporterat otrygghet. De går in i fastigheterna för att säkerställa att inga obehöriga finns där, och att allt ser prydligt ut. Som ett komplement till detta fortsätter Sollentunahem att installera trygghetskameror och så kallade störningsboxar, lådor som avger ett högfrekvent ljud som gör att oönskat trapphushäng minskar markant.

– Vi är glada över att kunna erbjuda denna extra trygghetsservice för våra hyresgäster. Vi räknar med att det kommer att öka känslan av trygghet både i huset och området, säger Mostafa Alshawi, trygghets- och säkerhetsansvarig på Sollentunahem.

Sollentunahem uppmanar sina hyresgäster att anmäla om de upplever otrygghet på Mina sidor på sollentunahem.se eller genom att mejla till kontakt@sollentunahem.se

– Jag är väldigt tacksam över att så många svarade på årets hyresgästundersökning, säger Sollentunahems vd Anna Mellström. Det ger oss värdefull vägledning i våra prioriteringar. Bland annat ser vi hur viktigt det är att känna sig trygg där man bor. Därför blir satsningen på väktare i våra områden en viktig del i vårt fortsatta trygghetsarbete.

Bild: Johanna Hanno