Till huvudnavigation Till innehållet Till mina sidor

Att tänka på om en explosion eller skjutning skulle inträffa

De explosioner och skjutningar som sker i samhället är en del av en komplex problembild. Polismyndigheten arbetar för att försöka minska detta, och vi på Sollentunahem är måna om våra hyresgästers känsla av trygghet och säkerhet.

Vi har ett väl förberett arbetssätt för om en allvarlig händelse skulle inträffa i någon av våra fastigheter, och vill även ge dig som hyresgäst information som är bra att känna till. Se denna checklista över sådant som är viktigt att tänka på om du skulle vara först på plats i ett hus där en explosion eller sprängning har inträffat.

— Det är fortfarande mycket ovanligt att farliga eller explosiva föremål påträffas i boendemiljöer i Sollentuna kommun. Självklart skapar händelser i andra områden otrygghet för alla. Om du som boende ser något misstänkt farligt föremål ska du omedelbart kontakta polisen på 112. Rör aldrig föremålet. Checklistan ovan från fastighetsförvaltare ger en god vägledning, säger Kristian Bergström, kommunpolis i Sollentuna.

Läs gärna mer om hur Sollentunahem arbetar med trygghet i våra områden och fastigheter på www.sollentunahem.se/trygghet och om Polisens arbete här på Polisens webbplats: Sprängningar och skjutningar | Polismyndigheten (polisen.se)