Till huvudnavigation Till innehållet Till mina sidor

Nu flyttar hyresgästerna in i Sollentunahems nybyggda 12-våningshus i Edsberg

Den 12 april flyttar hyresgästerna in i det nybyggda 12-våningshuset på Ribbings väg 13 i Edsberg. Huset består av 74 lägenheter och har en takterrass där hyresgästerna i huset kan njuta av en milsvid utsikt över Sollentuna med omnejd.

Totalt har Sollentunahem byggt 133 nya moderna lägenheter fördelade på fyra hus i kvarteret Esset i Edsberg. Inflyttning i de tre första husen har skett mellan november 2022 och februari 2023. Den hyresgästenkät som Sollentunahem har genomfört visar att hyresgästerna trivs fint i sina nya hem.

– Vi är glada över att ha kunnat tillföra totalt 133 nya lägenheter i Sollentuna, och framför allt över att de hyresgäster som har flyttat in hittills trivs bra, säger Sollentunahems vd Anna Mellström. Nu är vi extra stolta över detta fjärde hus, med sina 74 moderna lägenheter och en härlig takterrass att njuta av.

En naturlig del av kvartersmiljön

Kvarteret Esset ligger strax intill Rösjöskolan med närhet till naturområden, sportfältet och promenadavstånd till Edsbergs centrum. Våra arkitekter har tagit avstamp i befintlig bebyggelse för att de nya husen ska smälta in på ett naturligt sätt i omgivningarna och den trivsamma kvartersmiljön. Lägenheterna är byggda enligt konceptet ”Trygga Boendet”, för att leva upp till Sollentunahems krav på energieffektivitet och långsiktig förvaltning. I samband med bygget av de nya husen har vi gjort om den befintliga gårdsmiljön för att åstadkomma bra belysning och gångstråk. Allt för en ljusare och tryggare känsla.

– Efterfrågan på de nya lägenheterna i kvarteret Esset har varit stor, konstaterar Maria Stockhaus, styrelseordförande för Sollentunahem. Dessa nya moderna lägenheter är ett mycket positivt bidrag till utvecklingen i Edsberg och Sollentuna.

Esset_Ribbings väg 13_Utsikt_foto Sollentunahem.JPG

Foto av Sollentunahem: Nybyggda huset och utsikten från 12:e våningen på Ribbings väg 13, Esset.