Till huvudnavigation Till innehållet Till mina sidor

Sommarjobbande ungdomar för ökad trivsel, trygghet och integration

Nu är årets sommarjobbare i Sollentunahems ”Juniorlaget” på plats. Vi välkomnar sommarjobbarna och deras arbetsledare, som kommer hjälpa Sollentunahem att hålla rent, snyggt och tryggt i våra bostadsområden.

Sollentunahem har under många år anlitat ungdomar under sommaren, och i år har vi glädjen att välkomna tolv sommarjobbare och två arbetsledare. Ungdomarna utför arbetsuppgifter som ger ett tydligt resultat och gör konkret skillnad, som att plocka skräp och rensa ogräs. I år förlänger vi även arbetsledarnas anställning, så att de kan vara med och rondera fastigheterna på samma sätt som våra kvartersvärdar gör. Ronderingarna bidrar till att vi i tid upptäcker och åtgärdar sådana brister som annars skulle kunna leda till fel och otrygghet i fastigheten.

– Vi värdesätter verkligen ungdomarnas viktiga arbetsinsatser, säger Veronica Danasten Sallnäs, som ärområdeschef på Sollentunahem. Vår erfarenhet är att det jobb som ungdomarna utför under sommaren bidrar till att öka hyresgästernas känsla av trivsel och trygghet.

Ett steg in på arbetsmarknaden

Att erbjuda arbetstillfällen för ungdomar är ett sätt för Sollentunahem att bidra till integration och goda förutsättningar för Sollentunas unga. Sommarjobbet ger ungdomar med olika bakgrund möjlighet att bekanta sig mer med varandra och olika bostadsområden i Sollentuna, samtidigt som de får praktisk arbetslivserfarenhet och en övning i att planera och ta ansvar för sina uppgifter.

– Det känns viktigt och bra att kunna hjälpa ungdomar i Sollentuna att komma in på arbetsmarknaden och samtidigt ge dem en bild av hur det kan vara att jobba i fastighetsbranschen. Jag tror och hoppas att sommarens arbete blir en fin erfarenhet både för ungdomarna och våra hyresgäster, säger Sollentunahems förvaltningschef Carolina Lejon.

 

Bild av Sollentunahem, på bilden två sommarjobbare som vattnar blommorna tillsammans.