Till huvudnavigation Till innehållet Till mina sidor

Bland frukt och grönt hos ICA Supermarket Lunden

På ovanvåningen i Helenelunds centrum har det sedan slutet av 60-talet alltid funnits en livsmedelsbutik. På 60-talet var det en klassisk Metrobutik, idag hittar du istället moderna ICA Supermarket Lunden.

Vid frukt och grönt möter ICA- handlaren Marc Lundqvist upp oss för att berätta mer om sin butik som han drivit sedan två år tillbaka tillsammans med sina 25 anställda.

– Vår förmåga att hålla låga priser på frukt och grönsaker är något som gör mig väldigt glad, berättar Marc när han står vid påfyllda lådor med citroner och potatis.

Sedan ett år tillbaka har butiken fokuserat på att ställa om till att bli ett prisvärt alternativ på marknaden, genom att ta bort en del av lyxsegmentet och i stället hitta vardagsprodukter med hög prisvärdhet.

Mittpunkten i Helenelund

ICA Supermarket Lunden ligger perfekt i Helenelunds centrum med sin blandade bebyggelse av både villor och lägenheter, många tar vägen förbi centrumet och ICA- butiken på väg till pendelstationen som ligger precis bredvid.

Med kunskap och service

Det bästa med Marcs jobb är att varje dag möta medarbetarna och kunderna. Han började som sommarjobbare hos ICA för 30 år sedan, jobbet tog honom till att idag vara ICA-handlare. Butiken i Helenelund anställer varje år flera nya medarbetare som gjort spontanansökan på deras hemsida.

– Personalen är vår absolut största styrka, de möter varje vecka våra 8 000 kunder med kunskap och en hög servicenivå, de gör mig stolt, säger Marc med ett leende och fortsätter att stapla citroner.

Tips & Trix | Ät efter säsong

Att äta efter säsongen är snällt för både plånboken och miljön. Under sommaren är det säsong för frukt och grönt, som bär, meloner, sparris, lök, broccoli och blomkål. Testa att i stället för att äta dina grönsaker råa lägga dem på stekpannan och steka dem. Både broccoli, sparris och blomkål blir gott lättstekt!

ICA supermarket LUNDEN

ICA Supermarket LUNDEN

VAD: Livsmedelbutik i Helenelunds centrum

VAR: Stupvägen 1

 

Redaktörens anmärkning: I tryckt tidning har vi skrivit fel, där ICA idag ligger låg det en Metrobutik, inte en Konsumbutik (den låg istället granne med Metrobutiken).