Till huvudnavigation Till innehållet Till mina sidor

Sollentunahem påbörjar omfattande renovering av 199 lägenheter i Häggvik

Pressmeddelande | Sollentunahem påbörjar idag, den 5 december 2023, ett stort renoveringsprojekt i området Klasro i Häggvik i Sollentuna. Projektet involverar sex huskroppar där vi nu skapar modernare och trivsammare hem och boendemiljöer för våra hyresgäster.

Renoveringen innebär bland annat modernisering av kök och badrum, förbättrad rumsdisponering, nya tvättstugor och installation av solceller på taken.  

Sollentunahem vill erbjuda bostäder där människor trivs och vill bo, säger Anna Mellström, vd på Sollentunahem. Genom renoveringen i Klasro förbättrar vi boendemiljön för våra hyresgäster samtidigt som vi skapar långsiktigt hållbara hem för många år framöver. Jag tror och hoppas att hyresgästerna i Klasro ska trivas bra i sina nya hem och med hur området utvecklas. 

- Anna Mellström, vd på Sollentunahem

Hållbar renovering av sex lägenhetshus 

Sex huskroppar med totalt 199 lägenheter ska renoveras. Byggnationen kommer göras etappvis, en huskropp i taget. M3 Bygg som utför projektet är en välkänd entreprenör på marknaden med mångårig erfarenhet av liknande projekt. I samband med planeringen har vi underlättat för hyresgäster som önskar byta lägenhet att hitta mer passande alternativ, till exempel genom att byta inom Klasro eller Sollentunahems övriga bestånd. Målet är att projektet ska flyta på smidigt och att så få hyresgäster som möjligt ska bo i tillfällig lägenhet under renoveringstiden.

Vi har länge sett fram emot att kunna påbörja renoveringen i Klasro säger Per Wistedt, fastighetsutvecklingschef på Sollentunahem. Vi är glada över att nu ha kommit överens om en ekonomiskt och miljömässigt hållbar plan för arbetet tillsammans med en seriös byggpartner.

- Per Wistedt, fastighetsutvecklingschef på Sollentunahem

Projektet kommer pågå till och med 2026 och innefattar förutom arbete i lägenheterna även renovering av allmänna ytor så som tvättstuga, miljörum, teknikutrymmen och utemiljön.