Till huvudnavigation Till innehållet Till mina sidor

Sollentunahem bygger 77 nya moderna lägenheter i Edsberg

Pressmeddelande. Den 25 januari påbörjade Sollentunahem en stor ombyggnation i Edsberg i Sollentuna, som kommer att resultera i 77 nya moderna lägenheter. Glada förskolebarn från den närliggande ”Bikupans förskola” hjälpte oss att ta första spadtaget.

Lägenheterna blir i storlekarna 1-4 rum och kök och får en bra standard med gemensamma faciliteter som cykelrum, tvättstuga, barnvagnsrum och en gård i direkt anslutning till huset. Vi räknar med att de första hyresgästerna kan flytta in i början av första kvartalet 2026. 

Fastigheten som ska byggas om heter Esplanaden 1 och ligger på Ribbings väg 91 i Edsberg. Den har tidigare varit ett vårdboende och därefter utgjorts av ungdomslägenheter med korttidskontrakt samt särskoleverksamhet. Den senaste tiden har byggnaden varit tom i väntan på renovering. 

Att Sollentunahem kan erbjuda nya lägenheter i Edsberg bidrar ytterligare till den positiva utveckling som vi ser i området.

- Maria Stockhaus, Sollentunahems ordförande

Bygga om istället för att bygga nytt  
Att bygga om istället för att riva och bygga nytt är ett led i Sollentunahems hållbarhetsarbete och bidrar till minskade koldioxidutsläpp. Vi kommer att nyttja den nuvarande byggnaden genom att bygga utifrån befintlig husstomme och fasad, och återbruka överblivet tegel i fasadens tillbyggnad. Entreprenör för projektet är Husab AB, avtal tecknades i mitten av november 2023. 

Vi är glada över att kunna ge denna byggnad nytt liv på ett ekonomiskt och klimatmässigt hållbart sätt. Samtidigt som vi skapar nya hem för hyresgäster som står i kö hos oss, hoppas vi att trivseln och tryggheten ska öka för dem som bor i området.

- Anna Mellström, Sollentunahems vd

Projektet kommer att kontrolleras i enlighet med Rättvist byggande, som arbetar strukturerat för att motverka arbetslivskriminalitet på svenska byggarbetsplatser och bidra till en sund byggbransch. 

För ytterligare information, välkommen att kontakta: 

Anna Mellström, vd. 08-128 457 01, anna.mellstrom@sollentunahem.se 

Maria Stockhaus, ordförande. 072-538 39 51, maria.stockhaus@riksdagen.se  

 

 

Bilder  

Porträttbild på Maria Stockhaus (foto Johanna Hanno), på Esplanaden 1 (renderingsbild Murmans Arkitekter) samt bilder från första spadtaget med Sollentunahems vd Anna Mellström, Husabs vd Johan Sjölander och barn från Bikupans förskola (foto Sollentunahem).