Till huvudnavigation Till krisinformation Till innehållet Till mina sidor

Aktiviteter för en dag inomhus

Utanför regnar och snöar det om vartannat, slask och vattenpölar ligger på gatorna utanför din dörr. När det är grått väder kan det vara svårt att hitta på något att göra både inomhus och utomhus.

Vi har därför samlat ihop våra bästa tips för en dag inomhus i ditt hem, både för vuxna och barn.

Tips till dig

Testa ett nytt recept

Har du länge velat testa det där receptet du läste om i senaste mattidningen? Då är idag dagen det är dags! Och innan du själv hunnit äta upp allt det goda så bjud in en vän för att testa på resulatet.

Låna en bra bok

Ta en sväng förbi biblioteket och låna en riktigt bra bok, i Sollentuna hittar du flera bibliotek så besök det som är närmast. När boken är lånad så sveper du in dig i en varm filt med något gott att dricka och njuter av en god lässtund.

Besök ett museum

Tröttnat på att vara hemma när det har varit töväder flera dagar i sträck? Ta dig till ett museum, det kan vara ett favoritmuseum på nytt eller passa på att upptäcka ett som du inte varit på tidigare.

Ha en film- eller spelkväll

Samla vänner eller familj och ha en mysig film- eller spelkväll. Bunkra upp med fika, popcorn, godis, tänd ljus och gör en riktig myskväll av det.

Tips till dig som har barn

Anordna en skattjakt

Ordna en skattjakt hemma! Antingen gör du en skattjakt eller så kan barnen förbereda en för dig. Kan vara en klassiker som ”fågel fisk eller mitt emellan” eller med en spännande karta? Eller så ska barnen hitta olika saker i hemmet. Bara fantasin sätter gränser!

Bygg en koja

Perfekt aktivitet att låta barnen göra på egen hand genom att lägga fram lakan, filtar och kuddar. Du kan hjälpa till att spänna fast lakanet mellan möbler eller över ett bord.  

Högläsning

I kojan kan du sedan ha en mysig sagostund med barnen där du läser från deras favoritbok.

Sällskapsspel och pussel

Samla alla vid matbordet med ett sällskapsspel för hela familjen. Sätt på mysig stämningsmusik och plocka fram lite fika så blir det en riktig härlig stund för hela familjen.

Se på film

Är det dags att bara ta det lite lugnt? Dra för gardinerna och plocka fram popcornen och sätt på en film.