Till huvudnavigation Till innehållet Till mina sidor

Sollentunahem tillskapar nya ungdomsbostäder i Edsberg

Nu utökar Sollentunahem med fler ungdomsbostäder i paviljongerna på Djupdalsvägen i Edsberg. I området finns redan 50 ungdomslägenheter och nu har Sollentunahem fått bygglov för ytterligare 76 nya ungdomslägenheter, med inflyttning i början av maj.

Sollentunahem tillskapar nya ungdomsbostäder som kan sökas av personer i åldrarna 18-27 år. Ungdomsbostäderna består av enrumslägenheter som är på 22,5 kvadratmeter. De nya ungdomslägenheterna är modernt inredda med parkettgolv, kökspentry med inbyggd mikro samt badrum med kaklad duschhörna och handdukstork. Dessutom finns förråd med garderob och klädhylla i samtliga lägenheter (ej inräknat i boytan på 22,5 kvadratmeter).

- Det är mycket glädjande att vi nu kan erbjuda fler ungdomar bostad i Sollentuna. Många ungdomar längtar efter att flytta hemifrån men de saknar ofta kötid, kontakter eller kapital för att kunna skaffa en bostad, säger Maria Stockhaus, ordförande i Sollentunahem.

Hyran kommer att vara 4 975 kr per månad (inklusive varmvatten och el). Parkering finns att hyra på området. Samtliga lägenheter kommer att vara utrustade med digitala lås för ökad säkerhet och smidigare hantering för hyresgästen. 

Villkoren för uthyrning är som för Sollentunahems andra ungdomsbostäder, med undantaget att hyresgästerna avstår från besittningsskyddet, eftersom det endast är ett tillfälligt bygglov för dessa bostäder. Närheten till Sollentuna centrum erbjuder ett bra serviceutbud samt goda kommunikationer till Stockholm, Kista och Mörby centrum. Dessutom är det cykelavstånd till bland annat universitetet. Det passar perfekt för aktiva, pendlande studenter under de trettio.

Ritning Djupdalsvägen