Till huvudnavigation Till innehållet Till mina sidor

Juniorlagets sommar hos Sollentunahem

Nu har årets sommarjobbare haft sin sista vecka i Sollentunahems ”Juniorlag”. Sommarjobbarna och deras arbetsledare har under sommaren hjälpt Sollentunahem att hålla rent, snyggt och tryggt i våra bostadsområden.

Den här sommaren välkomnade vi tolv ungdomar och två unga arbetsledare till årets juniorlag. Ungdomarna har utför arbetsuppgifter som ger ett tydligt resultat och gör konkret skillnad, som att plocka skräp och rensa ogräs.

En sommar med nya vänner och roliga arbetsdagar

Vi möte upp juniorlaget under deras sista vecka och pratade med ungdomarna Omid, Baran och Safa. De berättade att det hade varit en jätterolig sommar med att både få träffa nya kompisar och fått arbetslivserfarenheter som kommer betyda mycket för framtiden. Killarna pratade också om att det har varit skönt att ha rutiner och en sysselsättning under sommaren, men också att de har lärt sig hur kul det är att samarbeta med vem som helst.

Vad har ni haft för arbetsuppgifter under dagarna?

- Vi har fått vattna, kratta och klippt gräset, berättar Omid.

- Vi har också gjort det fint i parker och portar samt plockat en del skräp, fortsätter Baran.

- Det roligaste har varit att prata med hyresgästerna och att få höra deras önskemål, för att sen fixa det, berättar Safa.

Årets arbetsledare

Juniorlaget har varje dag haft med sig två unga arbetsledare som också har anställts inför sommaren, Omid och Frida. De började sommarjobba tidigare än det resterande juniorlaget för att förbereda och lära sig sommarens rutiner.

Vad har ni gjort som arbetsledare?

- Vi har varje dag delat ut arbetsuppgifter till ungdomarna och haft stort fokus på att alla ska arbeta med alla. Under dagarna har vi också sett till att allt fungerar som det ska med alla arbetsuppgifter. Det har varit väldigt roligt, berättar Omid.

- Vi har ju också själva varit med och arbetat med att hålla det rent och snyggt i bostadsområdena. En viktig del i vårt arbete som arbetsledare har också varit att motivera och inspirera ungdomarna, förklarar Frida.

Vad har varit det absolut roligaste?

- Att få ha jobbat med ungdomarna, fått uppmuntra och se deras utveckling under de här veckorna. Det har varit häftigt att få ha varit en del av ungdomarnas start i arbetslivet. Få prata med våra hyresgäster har också varit kul, berättar Frida.

- Det har varit roligt att se utveckling av utomhusmiljön och fått bidra till att hyresgästerna trivs i deras bostadsområden. Det absolut roligaste har varit att få vara en förebild för ungdomarna, för de kan ta hundra olika vägar i livet, men att få ha visat att ha ett arbete är viktigt, det har varit kul, utvecklar Omid.

Sommaren är ännu inte slut för Omid och Frida, för i år förlänger vi deras anställning, så att de kan vara med och rondera fastigheterna på samma sätt som våra kvartersvärdar gör. Ronderingarna bidrar till att vi i tid upptäcker och åtgärdar sådana brister som annars skulle kunna leda till fel och otrygghet i fastigheten.

Tack för den fantastiska insats ni gjort hos oss, det har varit kul att se er växa och ta för er hos oss. Hoppas vi ses framöver i arbetslivet, avslutar Jonas Rundlöf, utemiljösamordnare hos Sollentunahem.