Till huvudnavigation Till innehållet Till mina sidor

Nu har de första hyresgästerna flyttat in i Sollentunahems nybyggda hus i Edsberg

Den 18 oktober kunde hyresgästerna hämta sina nycklar och flytta in i Sollentunahems nybyggda bostäder i kvarteret Esset i Edsberg. Sollentunahems vd klippte bandet under invigningen och hälsade nya hyresgäster välkomna.

Totalt bygger Sollentunahem 133 nya moderna lägenheter med öppen och trevlig planlösning, fördelade på fyra hus, i kvarteret Esset i Edsberg. Den 18 oktober flyttade de första hyresgästerna in på Ribbings väg 55A. Inflytt i de övriga tre husen, även dessa på Ribbings väg, sker från november 2022 till april 2023.

– Det kändes väldigt positivt att få välkomna våra första hyresgäster till det här nya fina huset i Edsberg, säger Sollentunahems vd Anna Mellström. Jag tror och hoppas att våra hyresgäster ska trivas bra i området, lägenheterna och med Sollentunahem som hyresvärd. Vi ska göra allt vi kan för att bidra till den trivseln.

Glada för större utrymme och närhet till skola och förskola

Bland de första som flyttade in var familjen Ahmad, som ser fram emot att få bo i en helt nybyggd fräsch fyrarummare i Esset.

– Vi ser fram emot att få större utrymme för familjen och tycker om läget och området, säger Malek Ahmad (på bilden i sällskap av sin tidigare granne Britt). Härifrån har jag och min fru pendlingsavstånd till våra arbeten och nära till barnens skola och förskola.

En naturlig del av kvartersmiljön

Kvarteret Esset ligger strax intill Rösjöskolan med närhet till naturområden, sportfältet och promenadavstånd till Edsbergs centrum. Arkitekterna har tagit avstamp i befintlig bebyggelse för att de nya husen ska smälta in naturligt i omgivningarna och den trivsamma kvartersmiljön. Lägenheterna är byggda enligt konceptet ”Trygga Boendet”, för att leva upp till Sollentunahems krav på energieffektivitet och långsiktig förvaltning.

– Jag är stolt över de nya moderna lägenheterna i Edsberg. De är ett viktigt steg i Sollentunahems strävan efter att erbjuda nya bostäder för de som bor eller vill bo i Sollentuna och ett väldigt positivt bidrag till utvecklingen i Edsberg, säger Maria Stockhaus, Sollentunahems ordförande.

Esset hyresgäster.JPG

Översta bilden: Anna Mellström, vd på Sollentunahem, klipper bandet vid invigningen. Nedersta bilden: inflyttande hyresgäst Malek Ahmad med Britt Nyström (tidigare granne).