Till huvudnavigation Till krisinformation Till innehållet Till mina sidor

Sollentunahem rekryterar från ”Jobbspår för kvinnor mot fastighetsvärd”

Sollentunahem har varit drivande och delaktiga i programmet ”Jobbspår för kvinnor mot fastighetsvärd”, vars syfte är att få fler kvinnor till fastighetsbranschen. Nu är vi glada och stolta över att kunna anställa en av deltagarna, som gjorde praktik som kvartersvärd hos Sollentunahem hösten 2022.

Programmet ”Jobbspår för kvinnor mot fastighetsvärd” är ett samarbete med Stockholms stad och Arbetsförmedlingen, där kvinnor utbildar sig till fastighetsskötare. Sollentunahem deltog i denna satsning tillsammans med Stena Fastigheter och Familjebostäder. Sollentunahem tog emot tre praktikanter från programmet under deras utbildning. Att praktisera som kvartersvärd (motsvarande fastighetsskötare) gav deltagarna en värdefull möjlighet att bygga på sin praktiska arbetslivserfarenhet.

– Vi vill vara en inspiration för branschen, säger Sollentunahems HR-chef Karin Aita. Därför tog vi medvetet ett stort ansvar i detta viktiga program, trots att vi i jämförelse är det minsta bland de deltagande bolagen. Vi vill uppmuntra denna typ av satsningar, som är ett medvetet sätt att bidra till branschens kompetensförsörjning.

Sollentunahem välkomnar nu Jainaba Bah som började sin anställning som kvartersvärd den 20 mars i år, med placering i Turebergsområdet. I rollen som kvartersvärd kommer Jainaba se till att det är helt, rent och snyggt i det kvarter och de fastigheter som hon ansvarar för, och att boendemiljön känns trygg och trivsam för Sollentunahems hyresgäster.

– Jag tycker det ska bli jättekul att jobba som kvartersvärd, speciellt på ett kommunägt fastighetsbolag som Sollentunahem som bryr sig om sina boende och kommuninvånarna, säger Jainaba Bah.

Tidigare drev Jainaba ett ekologiskt café. Hon valde att delta i ”Jobbspår för kvinnor mot fastighetsvärd” eftersom arbetsuppgifterna som fastighetsvärd lät spännande och hon lockas av att hålla rent och snyggt i både inomhus- och utomhusmiljö.

– Jag är stolt över att Sollentunahem bidrar till att få fler kvinnor till fastighetsbranschen, och på det sättet även bidrar till en mer jämställd bransch, säger Sollentunahems förvaltningschef Carolina Lejon.

Bild: Jainaba Bah, kvartersvärd